Spinning playlist juli en augustus 2019 thema “Zweten, dat kan niet anders”

Beluister de playlist vooraf en bepaal welke oefeningen je op welk nummer je gaat doen. Jij weet waarom en waarvoor je traint.
Train veilig: geen blessure (je rug en knie zijn de plekken waar je bij spinning op moet letten) en train vooral omdat je het leuk vindt.

Hier vind je de spinning playlist voor de maand juli en augustus 2019. 'Zweten, dat kan niet anders' is het thema.
Buiten is het warm, maar na deze spinning playlist zijn ook je spieren warm. Of beter gezegd: heel warm maar ook heel sterk. Geniet lekker en drink vooral voldoende.

Neem je mobieltje mee, met Spotify, en download vooraf deze playlist en je training wordt gegarandeerd een succes. Elke maand nemen we hier een playlist op die jij kan gebruiken voor jouw training. Zorg voor een goede warming-up. Niet alleen voor je been-spieren maar vooral ook voor je hartspier. In 1 keer gaan knallen is niet verstandig! Kijk nog even naar de verschillende soorten training en houd jouw doel voor ogen en bepaal dan hoe je de komende maand gaat trainen.

Spinning playlist juli en augustus 2019


Ik gebruik deze playlist om in september weer helemaal klaar te zijn voor mijn jaarlijkse fietstocht in Spanje (Girona). Daar is het warm en vooral heuvelachtig. De fijnste heuvels zijn die meer dan 10km lang zijn. Niet te stijl maar wel lekker bij elke trap voelen dat je kracht moet zetten.

Was de playlist lekker? Ging je goed? Wees trots op jezelf, want je hebt het volgehouden. Ik schat in dat je minimaal 400kcal (vrouwen) hebt verbrand en misschien wel 800 (mannen), want dat kan als je diep bent gegaan. Ik hoop in ieder geval dat je hebt genoten van de spinning playlist juli en augustus 2019. Laat je me het weten? Tot de volgende keer.

Heb je ook wel eens een motivatie-dip? Alleen sporten thuis of in de sportschool is heel lastig om vol te houden. Een maatje helpt als stok achter de deur. Of blok gewoon het komende half jaar 1 of 2 momenten per week in je agenda. Het draait om routines, dus vaste momenten en concrete afspraken.

Alle spinning playlists op een rij

Hier vind je alle spinning playlists op een rij. Suggesties zijn heel welkom via onze contact pagina. Deze playlist delen met je vrienden is natuurlijk top!

Afvallen met spinning?

Wil je afvallen? Dan is een uurtje spinning een prima training! Zorg dat je hartslag niet te hoog is. En als je het nog beter wil doen dan is 2 of 3 per week training het beste. Met deze spinning-muziek moet dat toch lukken? Heb je een steuntje nodig, kies dan een maatje die je oppept als je even geen zin hebt. Blijf in een ritme van bijvoorbeeld 2 of 3 per week en op een gegeven moment is het jouw nieuwe routine. Wist je dat in een uurtje spinning al 400 (vrouw) – 800 (man) kcal verbruikt? Dat klinkt goed he?

Conditie opbouwen met spinning?

Als je een betere conditie wil dan is spinning hiervoor heel geschikt, maar hou je dan wel aan paar regels: begin altijd met een warming-up en eindig met een cooling-down. Natuurlijk geeft een hoge hartslag en een rood hoofd je een kick, maar het is niet slim om altijd maar volle bak te trainen. Stel een training-schema op en houd je daaraan. Een zogenaamde duur-training is iets heel anders dan een kracht-training. Als je conditie wil opbouwen dan is een duur-training (rustigere hartslag) een veel betere dan de kracht-training.

Wat zijn leuke oefeningen voor spinning?

Gewoon een beetje fietsen dat is niet waar het in spinning en indroocycling om gaat. Jezelf uitdagen en lekker trainen betekent niet dat je bijna een uur lang hetzelfde doet. Integendeel, spinning is juist afwisselend. Weet wel wat jouw doel is om zo optimaal te kunnen trainen. Iemand die sterk wil worden in de benen traint anders dan iemand die wil afvallen.

Elke maand beschrijven we een leuke, soms pittige oefening, deze maand is dat: Tempo maken, opdraaien en staand afmaken

Dit is een pittige oefening en die je bij voorkeur alleen doet als je al behoorlijk geoefende spinner bent. Natuurlijk doe je deze oefening pas als je goed bent opgewarmd.

Dit is de oefening:
1. maak tempo (bijna 100 omwenteling)
2. draai de weerstand omhoog zodat je snelheid afneemt en je tempo naar rond de 80 omwenteling gaat
3. je benen worden zwaar en dan kom je uit het zadel en maak je oefening staand af gedurende 15 seconden (na 15 seconden hoor je echt op te zijn)
4. kom weer zitten en draai er weer wat weerstand af; herstel een beetje
5. dit herhaal je 3 keer

Veel plezier en laat ons weten wat je van deze oefening vindt.