De zomer was erg mooi, wat nu ?

Heb je ook zo genoten van de zomer? Binnen sporten was alleen verstandig als er een flinke air-co aanstond. Ik heb in ieder geval veel buiten gefietst. Maar nu? De bladeren van de boom liggen al weer op de grond, de temperatuur lijkt wel 20 graden te zijn gedaald en het wordt steeds vaker nat.
Ik word er bijna een beetje droevig van.Sportschool als overwinterplek

Maar gelukkig ben ik lid van een super goede sportschool, waar maar liefst 40 spinning-bikes staan. Er zijn per week geloof ik wel 20 lessen, dus excuses heb ik niet. Maar ik heb wellicht makkelijk praten, want eerlijk gezegd ben ik een klein beetje verslaafd aan fietsen en spinning. Mijn lichaam (of is het mijn geest?) begint na 2 a 3 dagen te roepen “wanneer gaan we weer sporten?”. Al is het maar een uurtje dan ben ik alweer tevreden. Liefst 2 keer in de week.Spinning en indoorcycling Fitwheels geeft je alle informatie

Spinning in de winter

Hoe kom jij de winter door? Geeft jouw lichaam ook voldoende signaal? Verhuizen naar de sportschool is een optie, maar best duur. Een eigen gym in huis is niet voor iedereen weggelegd. Een maatje vinden werkt prima, zodat je een stok achter de deur hebt. Of gewoon je agenda pakken en tot en met maart 1 of 2 vaste dagen/tijden blokkeren in je agenda. Eenmaal in dit ritme laat je het niet zo gauw los. Je krijgt in maart spijt als die winterkilo’s er (weer) aanzitten. Dan moet je extra aan de bak om ze weer kwijt te raken. Mij gaat het niet gebeuren, ik zorg dat ik kerst en oudjaar goed doorkom. Ik ga heerlijk sporten en mijn conditie proberen te behouden, zodat ik in het voorjaar weer kan starten met een lekker en hopelijk zonnig fiets-seizoen.

Wat zijn jouw tips om de winter goed door te komen?

Laat je ons horen wat jouw plan wordt om de winter door te komen?

Nog even onze tips op een rij om de winter goed door te komen:
1. zoek een maatje om samen te sporten
2. blokkeer vaste momenten in je agenda
3. eet verstandig (open deur) en indien nodig gebruik je aanvullende vitamines
4. boek een vliegtuig naar bijvoorbeeld Tenerife om te overwinteren (zou ik wel willen)
5. ga naar Artis en doe net zoals de dieren een lange winterslaap
6. maak elke zondag een lange wandeling
7. is mountain-bike een mogelijkheid?
8. verwen je af en toe met een zonnebank of sauna