Mijn doel voor 2018

Ik ben Willem (1961) en heb 2 doelen voor 2018: ik wil de Amstel Gold Race doen en dan de afstand van 240km. En ik wil graag de Ringvaart (60 km) binnen de 2 uur doen. Ik heb daarom een coach via wegtrainer.nl en ben benieuwd wat me dit gaat opleveren.

Van de coach heb ik een schema om 3x week te fietsen. In de winter is dat best veel in de spinningzaal vanwege het weer, maar als het even kan dan spring ik op de racefiets.

Ik weet dat ik ook andere training dan spinning en fietsen moet doen, zoals gewichten en core-stability, maar eerlijk gezegd vind ik dat niet zo leuk.

Naarmate ik ouder word merk ik dat ik mijn gezondheid steeds belangrijker vind en daarom sport ik graag. Hier maak ik tijd voor. Ik merk namelijk dat ik er energie van krijg, dus ik zie sporten ook als een goede investering.

Ik ben al ruim 20 jaar lang lid van dezelfde sportschool en eigenlijk heb ik al die jaren regelmatig gesport en dat hoop ik nog lang te mogen en kunnen volhouden.

Vanaf mijn jeugd was voetbal mijn ding. Maar na een knieblessure (meniscus en kruisband) was het over met die pret. Tennis en squash heb ik toen nog 10 jaar kunnen doen, maar ook dat ging steeds minder. Nu is de sportschool dus al 20 jaar mijn plek om aan conditie en gewicht te werken. Want eerlijk gezegd: ik weet niet of ik eet om te sporten of dat ik sport om te eten. Trouwens, ik weeg al jaren 85 (BMI 25,1) en dat vind ik prima, hoewel 3 kilo er af zou wel goed voor mijn wielrennen zijn.

Mijn grootste fietsprestatie is de Marmotte geweest. Op 4 juli 2015, de heetste dag van het jaar, heb ik 175 km gefietst en 4 super-zware bergen beklommen, zoals de Glandon en de Alpe ‘dHuez.

willem witwheels marmotte

 

Klik hier als jij ook jouw sportverhaal hier wil vertellen en anderen inspireren