Hometrainer kiezen

Spinning kan je natuurlijk doen bij een sportschool. Voordeel is dat je iets meer verplichting voelt om te gaan door dat je een abonnement hebt. En in een groep presteer je toch net even beter. Maar thuis kan je ook trainen.

Hometrainer soorten

Een roeiapparaat of steps-machine zijn heel goed geschikt. Een spinning-bike (ongeveer 400 euro, zie afbeelding) of een fiets (ongeveer 200 euro, zie afbeelding) zijn ook erg geschikt. Je budget, de ruimte en je persoonlijke voorkeur zijn bepalend waar je voor kiest.

hometrainer spinningbike                hometrainer fiets

 

Spinning training op je racefiets

Een andere manier om thuis te trainen is met je eigen racefiets is een Tacx.
Hometrainer Tacx
De Tacx trainer zorgt ervoor dat je licht of zwaar moet trappen door een bepaalde weerstand op je fiets te zetten. Hoe hoger de weerstand, hoe zwaarder je zal moeten trappen. Alle Tacx trainers werken met een magnetisch remsysteem om deze weerstand op te wekken. Er wordt een magnetisch veld opgewekt, hoe hoger de grootte van dit veld, hoe hoger de weerstand op je fiets. De grootte van dit magnetische veld is aan te passen, waardoor je zeer effectief kunt trainen.

Het mooie aan een Tacx systeem is dat je bestaande wielerkoersen, triatlonraces en andere mooie routes fietsen vanuit je vertrouwde thuis. Terwijl je de route op je computerscherm ziet, zal de trainer de weerstand automatisch aanpassen conform te koers. Dus een helling zien is een helling voelen !

Kortom er zijn voldoende hometrainer soorten en dus geen “excuus” om lekker te trainen. Gebruik 1 van onze spinning-playlists en je combineert zweten en genieten.