Afvallen met spinning

Afvallen met spinning? Kan dat en zo ja hoe doe je dat het beste?

Voor we die vraag beantwoorden eerst wat meer over afvallen (en wees gerust we gaan niets over een revolutionair dieet vertellen).afvallen met spinning

Afvallen

Afvallen is simpel gezegd minder eten en meer bewegen. Of is het gezonder eten en effectief bewegen?

Was het maar zo simpel !
Afvallen is het aanleren van nieuwe gewoontes ! Want het blijkt dat onze hersenen als volgt werken:
1. eerst is er de prikkel (ik heb trek)
2. dan de routine handeling of gewoonte (ik eet een plak snijkoek)
3. en als laatste is er de beloning (voldaan gevoel)
Dit proces staat uitgebreid beschreven in het boek De macht der Gewoonte (ISBN 9789026332227) en leest bovendien ook nog eens makkelijk.

Bij het veranderen van deze 3 stappen is het belangrijk om te weten dat je stap 1 en 3 niet moet proberen te veranderen Je moet je richten op stap 2. Je zal een andere routine / gewoonte moeten ontwikkelen. Hiervoor moet je wel goed snappen welke prikkel je hebt en waarom je die hebt.

Een recent voorbeeld wat gaat over iemand die rookte. Toen ik Michael had verteld over deze 3 stappen kwam hij enkele dagen later vol trots vertellen dat hij was gestopt met roken. Hij had nog wel dezelfde prikkel (“even mijn hoofd leegmaken”) maar in plaats van het opsteken van een sigaret ging hij de trap van het kantoor een paar keer op en af. Misschien een vreemde nieuwe gewoonte… Het heeft hem van zijn roken afgeholpen!

Afvallen met spinning

Dus als jij wil afvallen zal je een nieuwe routine / gewoonte moeten ontwikkelen om minder of gezonder te eten.
Die nieuwe routine zal op een bepaald moment een onderdeel van je denken zijn dat het als het ware automatisch gebeurt en je er niet meer over hoeft na te denken. Let wel dat dit soms enkele weken tot maanden kan duren. Fietsen (ook een routine) hebt je ook niet in 1 dag geleerd, toch?

De volgende stap is om meer en vooral effectiever te sporten. Spinning is een prima manier om flink wat calorieën te verbranden. Kijk maar eens in de volgende tabel” 700 calorien… per uur !
Afvallen met spinning
Maar dan moet wel je een paar simpele regels in acht nemen:
1. sport minimaal 2 per week
2. voor vetverbranding kan je het beste je hartslag tussen de 65% en 80% van je maximum houden
3. besef dat je nooit 1 plek op je lichaam kan trainen om daar het vet te verminderen.
4. zorg voor een vriend of vriendin om samen mee te trainen want dan kunnen jullie elkaar stimuleren.

Afvallen zonder een vriend of vriendin

In de tijd van apps zou het vreemd zijn als er nog geen app zou zijn die je kan begeleiden en kan stimuleren. Er zullen vast wel meer apps zijn dan deze

Stapje voor stapje boek jij succes. Dit succes geeft je vertrouwen en plezier zodat je de volgende stap kunt zetten en zo ga je lekker door tot je jouw doel hebt bereikt